Hårborttagning med diodlaser

Hårborttagning på laserkliniken i Linköping

Att bli av med kraftig eller önskad hårväxt är för många en ständig kamp som kan bli väldigt påfrestande i längden. Butikernas hyllor dignar förvisso av olika hårborttagningsmedel, men alla har det gemensamt att de endast fungerar temporärt. Hårborttagning med diodlaser är lösningen för dig som söker en välbeprövad behandling med permanent resultat. Metoden är skonsam och fungerar lika väl för koncentrerad hårborttagning i armhålor och bikinilinje som på större hudområden såsom ben och rygg. Om du finner det problematiskt att själv sköta hårborttagning på exempelvis axlar och skuldror är diodlaser med andra ord ett ypperligt alternativ.
På laserkliniken i Linköping använder vi oss av en tysktillverkad diodlaser av kvalitetsmärket Asclepion, som är speciellt utvecklad för att ge en extra snabb och effektiv hårborttagning med minimal hudpåverkan. Våra certifierade laserterapeuter anpassar diodlaserns pulser individuellt efter din hud- och hårfärg och väljer ut det munstycke som ger snabbast behandlingstid på det aktuella hudområdet. Laserpulserna kan kännas som varma stick i huden, men brukar vanligtvis inte göra ont. Detta då munstyckets integrerade kylning ger kontinuerlig lindring och ser till så att den omkringliggande huden inte skadas vid behandlingen. Dock erbjuder vi naturligtvis ytterligare bedövningsalternativ om så önskas.

Hårborttagning med diodlaser


Vid vår klinik i Linköping utförs all hårborttagning med marknadens snabbaste diodlaser – MeDioStar NeXT PRO XL. För denna kraftfulla 2 400 W-maskin har Asclepion utvecklat en unik fiberknippningsteknik som ger en fullständigt homogen och kvadratisk laserstråle. Det innebär att laserenergin alltid distribueras jämt och garanterar en uniform hårborttagning med minimal risk för överhettning. Enhetens inbyggda 360°-kylsystem säkerställer dessutom en skonsam behandling från alla vinklar och de speciella XL-munstyckena gör att varje enskild laserpuls täcker in en större hudyta, vilket förkortar behandlingstiden avsevärt. Det betyder också en smidigare upplevelse och färre besök för dig som kund, då vi t ex kan utföra hårborttagning i armhålor, samt på axlar och skuldror under en och samma session.
Mörka hårstrån på ljus hy ger de mest optimala förutsättningarna för hårborttagning med diodlaser. Laserpulserna verkar nämligen genom att hetta upp melaninet i håret (hårsäcken förstörs permanent när roten når ca 70°C) och ju större kontrasten är mellan hårstrået och den omgivande huden, desto mer träffsäker blir behandlingen. Tack vare maskinens anpassningsbara pulslängder har vi möjlighet att erbjuda personer med hudton upp till och med typ IV på Fitzpatrickskalan säker hårborttagning med diodlaser. Den som har mörkare hy bör dock avstå från laserhårborttagning eftersom det finns risk att värmeenergin absorberas av hudens pigment istället för hårets och då kan orsaka brännskador. Mycket ljust hår kan i sin tur inte tas bort med laser eftersom det nödvändiga pigmentet saknas.
Några veckor efter den initiala hårborttagningen kommer nya strån att växa ut i det behandlade området – men det betyder inte att laserbehandlingen är ineffektiv! Hårborttagning med diodlaser är permanent, d v s hårstrån som en gång eliminerats kan inte komma tillbaka. Hårsäckarna aktiveras dock i olika cykler och lasern fungerar endast på hår som befinner sig under tillväxt. För att komma åt samtliga hårsäckar behöver laseringen därför upprepas 5-7 gånger med 1-2 månaders mellanrum. Hur snabbt nästa session kan ske beror bland annat på vilken del av kroppen som behandlas. Hårborttagning i armhålor kan t ex ofta göras med lite kortare intervall än hårborttagning på axlar och skuldror. Exakt hur många behandlingstillfällen som krävs varierar från person till person, men så småningom kommer du att märka att det helt enkelt inte växer ut några nya hårstrån. Därefter kan du njuta av din fina, hårfria hud resten av livet!
Har du frågor angående hårborttagning med diodlaser eller vill boka tid för en konsultation är du varmt välkommen att höra av dig till oss på laserkliniken i Linköping!