Ansiktslyft/ Kroppslyft

Hifu Ansiktslyft utan kirurgi

Många strävar efter att bibehålla ett ungdomligt och fräscht utseende, men det är långt ifrån alla som är beredda att lägga sig under kniven för att göra ett ansiktslyft. Och varför genomgå plastikkirurgi när det finns icke-invasiva alternativ som ger närmast likvärdiga resultat – men utan smärta och lång konvalescens? På Linköpings Laserklinik kan vi nu erbjuda en effektiv metod för hudåtstramning som inte kräver kirurgiska ingrepp – Ultherapy. Har du börjat märka av de första reella ålderstecknen, såsom lite djupare rynkor och slappare ansiktskonturer? Vill du göra något åt dessa men inte känner dig redo för ett operativt ansiktslyft? Då är detta behandlingen för dig!
Ultherapy är en speciell typ av ultraljudsterapi som utförs med hjälp av en så kallad HIFU-maskin. HIFU står för högintensivt fokuserat ultraljud och metoden är framtagen för att via intensivt riktad värmeenergi aktivera nyproduktionen av kollagen i underhuden. Samtidigt reduceras fettansamlingar och hudens stödjande lager av bindväv och muskulatur (SMAS – Superficial Muscular Aponeurotic System) stimuleras att dra ihop sig, vilket ger ett helt naturligt ansiktslyft – inifrån.

Hudåtstramning med Ultherapy


Ultraljudsmaskinen vi använder för hudlyft på Linköpings Laserklinik heter HIFU_Bu:Tera och är utvecklad av det sydkoreanska företaget IDS – en världsledande tillverkare av kosmetisk laser och medicinsk utrustning, som även ligger bakom flera innovativa tekniker inom icke-invasiva skönhetsbehandlingar.
Ultherapy är ett skonsamt och effektivt alternativ till kirurgi, men det finns givetvis gränser för vad som kan åtgärdas med HIFU. Mycket slapp eller överflödig hud kan inte magiskt försvinna, men de flesta med moderata åldersförändringar märker en signifikant förbättring av hudens textur och elasticitet, samt upplever att ansiktskonturerna blir synligt skarpare och mer definierade. Resultaten varierar så klart beroende på personliga förutsättningar, men ta gärna en titt på våra före- och efterbilder för att få en bättre uppfattning om vad som kan uppnås.
Ultraljudstekniken kan användas både för att ge hela ansiktet ett lyft och för att punktbehandla specifika problemområden, som exempelvis hängande ögonlock eller dubbelhaka. Metoden fungerar även för hudåtstramning på andra delar av kroppen, såsom hals och dekolletage.
Vid behandlingen placeras ett slätt ultraljudsmunstycke mot huden och terapeuten kan, precis som vid vilken ultraljudsundersökning som helst, tydligt se en genomskärning av det aktuella området på en skärm och därigenom anpassa värmepulsernas djup och effekt. HIFU Ultherapy har fördelen att den aktiva energin kan nå ner i hudens allra understa lager och effektivt påverka den stödjande bindväven – utan att lämna några spår på hudytan.
Den avgörande skillnaden mellan ett konventionellt ansiktslyft och Ultherapy är just att den senare typen av hudlyft sker helt utan kirurgiska snitt och inte orsakar några ärr eller andra skador på överhuden. Det innebär också att återhämtningstiden efter en ultraljudssession är minimal. Du kan i princip återgå till ditt vanliga liv direkt efter behandlingen, allt medan dess uppstramande effekt fortsätter att verka osynligt under ytan och successivt ger dig en naturligt spänstigare och mer ungdomlig hy.
I och med att de underliggande vävnaderna kontinuerligt återuppbyggs, tätnar och stärks erhåller man gradvis en kraftfull hudåtstramning, som i många fall kan likställas med resultatet efter ett traditionellt kirurgiskt ansiktslyft. Det är dock viktigt att vara medveten om att det slutgiltiga resultatet inte framträder omedelbart. Visserligen känner man oftast av en uppstramande verkan redan på behandlingsdagen men eftersom det som egentligen händer är att ultraljudet kickstartar kroppens egen föryngringsprocess kan det ta några månader innan man ser en betydande skillnad. Processen kan emellertid fortsätta att ge visuellt påtagliga förbättringar i upp till ett år efter behandlingen. Under denna period kan man nästan se det som att klockan går baklänges – istället för att åldras blir du yngre med tiden!
Om du har frågor eller funderingar angående hudåtstramning med Ultherapy eller känner att ett icke-kirurgiskt ansiktslyft vore något för dig, så är du varmt välkommen att kontakta oss på Linköpings Laserklinik för en personlig konsultation.

Hifu behandling i kombination med Hydrafacial treatment – som ett ansiktslyft utan kirurgi


Detta är HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) Facial Liftning Treatment, ett icke-kirurgiskt ansiktslyft som befriar din hud från rynkor, åldersmärken och ärr. Med hjälp av ultraljudsvågor och isolerade micronålar sker en behandling liknande peeling, utan att skada hudytan! Vår maskins innovativa teknik tränger in i huden utan att skada den, med ett serum av högsta kvalitet. Behandlingen lindrar aktivt täppta porer, acne och dess ärr, solskador samt ojämn hudton. 
Som beskrivet ovan, så kan vi med Hifu ansiktslyft hjälpa dig att hålla din ansiktshud hälsosam och fräsch längre. Detta kan även göras i kombination med en så kallad Hydrafacial treatment, där vi använder oss av den 4-faldiga Vortex-teknologin.

Hydrafacials vortex-teknologi – när du inte vill göra ett kirurgiskt ansiktslyft


Den fyrafaldiga vortexteknologin består av Vortex Cleansing, Hydra-Peel Exfoliation, Vortex Extraction och Vortex Fusion. De fyra behandlingarna sker i princip simultant, och Vortex Cleansing tar effektivt bort döda hudceller och rensar det yttre hudlagret från smuts. Vortex Hydra peel Exfoliation använder sig av en icke irriterande blandning som lossar smuts i porerna, och Vortex Extraction avlägsnar sedan detta och suger upp det. Som avslutande del får huden en form av ansiktslyft utan kirurgi genom Vortex Fusion, som använder sig av potenta antioxidanter för att stimulera hudens återuppbyggnad och föryngring. Tillsammans med en Hifu behandling ger detta huden mycket goda förutsättningar att hålla sig ung och fräsch längre.